Functies & Onderdelen

Wat is er precies mogelijk met ContainerAgent en waarom is ContainerAgent een toevoeging op uw bedrijfsvoering? Lees hieronder meer!

ContainerOverzicht

In het ContainerOverzicht staat een lijst met alle lopende containers. Via een archief knop kunt u ook alle gearchiveerde containers raadplegen.

ContainerOverzicht is in feite de spil van ContainerAgent. Hier registreert u containers, vult u de stamdata in -en aan, voert u zoekopdrachten uit, checked welke producten er onderweg zijn en in welke container deze zich bevinden en kunt u resultaten van uw zoekopdrachten exporteren naar Excel.

Uw medewerkers van de verkoopafdeling en de expeditie kunt u toegang geven tot het overzicht waar ze de data kunnen raadplegen zonder deze te bewerken. Desgewenst kunt u per werknemer aangeven welke velden men wel / niet mag zien.

ContainerPatrol

In vrijwel alle onderdelen van ContainerAgent is het mogelijk om diep te filteren. Deze filters kunt u opslaan als bladwijzer om zo snel te kunnen schakelen tussen diverse filters. Om dit duidelijk te maken beschrijven we hieronder een voorbeeld.

U wilt graag doorlopend alle containers kunnen zien die een ETD datum hebben die binnen nu en 2 weken gepland staat en waarvan u de papieren nog mist. Omdat u onder de stamgegevens van de container kunt aangeven wat de ETD is en of de papieren al binnen zijn kunt u een filter maken om containers te 'vangen' waarbij de papieren nog ontbreken en de ETD binnen vandaag en 14 dagen valt.

Omdat u geen tijd hebt om voor elk resultaat handmatig een email te sturen kunt u het filter toevoegen aan ContainerPatrol. In Patrol kunt u de link van uw filter plakken en aan de resultaten een handeling (event) koppelen. In dit voorbeeld wilt u graag een herinneringsmail versturen. 

U kunt in ContainerPatrol dan gebruik maken van het herinneringsevent en daarmee een e-mail samenstellen en deze koppelen aan het veld waar het emailadres van de leverancier in staat. Binnen uw email kunt u variabelen gebruiken waarmee u de mail kunt personaliseren. Zo kunt u uw leverancier aanspreken met bijv. de bedrijfsnaam en van welke container de papieren nog missen.

U slaat het event vervolgens op en u krijgt vervolgens een lijst met containers te zien die voldoen aan uw criteria. Met een simpele druk op de knop stuurt u elke container in uw resultatenlijst een email of u doet het in één keer.

 

Planning

Onder planning staat een kalender met daarin per dag de containers die verwacht worden. Binnen het onderdeel planning worden verder geen handelingen verricht maar deze pagina is ideaal om snel te kunnen zien wat er voor deze dag / week / maand op de planning staat. Aan de hand van symbolen en diverse kleuren wordt duidelijk gemaakt wat de stand van zaken per container is.

Leveranciers

Het onderdeel leveranciers is vergelijkbaar met het onderdeel overzicht. Onder leveranciers kunt u dezelfde handelingen verrichten als onder het onderdeel overzicht met als grote verschil dat de stamdata anders is dan bij een container.

Van een leverancier kunt u onder andere bijhouden wat de stand van zaken is omtrent zijn certificeringen. Geldigheid van certificaten kunt u onder andere laten controleren door ContainerPatrol die desgewenst voor u herinneringen m.b.t. de aflopende certificaten verstuurt en deze verwerkt in het logboek.

Werknemers

U kunt onder het onderdeel werknemers de toegang verschaffen en beheren die u geeft aan uw werknemers. Doorgaans wordt ContainerAgent op de volgende wijze gebruikt: de data wordt door de import / inkoop afdeling verwerkt / ingevoerd en bijgehouden. Het verkoopteam krijgt via een eigen inlog toegang tot het containeroverzicht en zij kunnen dus inzien welke container welke producten vervoert en wanneer deze gepland is om aan te komen. Hierdoor krijgen uw verkoopmedewerks meer actueel inzicht in de voorraad die onderweg is en ze kunnen deze evt. al op voorhand verkopen.

Het is mogelijk om werknemers toegang tot bepaalde data te ontzeggen of juist toe te zeggen.


Is uw interesse gewekt, stuur dan vrijblijvend een bericht!

Message successfully send!